Считате, че образованието е повече от ерудиция?
Уверени сте, че свободното сътрудничество, самоуважението, личната инициатива и ентусиазъм от живота са не по-малко решаващи за успех от знанията?
Любопитни сте да се запознаете с различни подходи към ученето?

Заповядайте в Образователен център EXPLORATORIUM в

СЕДМИЦА НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ
(2-9 април 2015)

В поредица от безплатни посещения вие и детето ви ще може да се запознаете с начина на учене в центъра.

Промяната в образованието вече настъпва – не в коридорите на държавната администрация, а в живото свободно общество, изтъкано от взаимодействието между родителската грижа и образователната инициатива.

=======================================
ЗА ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР EXPLORATORIUM
=======================================

БАЗА
EXPLORATORIUM е разположен в центъра на София, ул. “Оборище” No. 61
Центърът предоставя идеална възможност за посещения на музеи, исторически паметници и паркове. Разполагаме с кухненска лаборатория и прекрасна градина на открито, които се превръщат в площадки за готварски и градинарски експерименти и игри.

МЕНТОРИ
Възрастните в EXPLORATORIUM работят с децата на принципа на менторството. Те не просто преподават някакъв конкретен предмет; те наблюдават и съдействат на развитието на детето, като стимулират любопитството му и му помагат да развива своите способности и да постига личните си цели.

ТОДОР ПЕТЕВ (директор) е завършил история на изкуството. След обучение и работа в САЩ той се завръща в България да работи с деца, прилагайки съвременни педагогически методики.

РЕЙЧЪЛ ПЕТЕВА (методолог и преподавател по английски) е специалист по начална детска педагогика с многогодишен стаж в системата на образованието в Ню Йорк, с опит в изготвянето на учебни програми и обучение чрез проучване (inquiry-based learning) и проектно базирано обучение (project-based learning).

и екип от силно мотивирани специалисти.

=======================================
ЗАПИСВАНЕ
=======================================

Задължителни записвания за “Дните на отворените врати” най-късно до два дни преди посещението или до запълване на капацитета на EXPLORATORIUM.

Отворените врати ще се проведат на две сесии:
2 -3 април 2015 г.
6-9 април 2015 г.
(9-17.30 ч)

=======================================
ИНФОРМАЦИОННИ СЕСИИ ЗА РОДИТЕЛИ
=======================================

За родители, които се интересуват от подходите и програмите в EXPLORATORIUM, препоръчваме нашите информационни сесии на 2 и 8 април 17:30- 18:30 ч.

FB – Exploratorium BG
тел.: 0878 120 150
е-мейл: exploratorium.bg@gmail.com