САЩ

nmr-admin 31.03.2012САЩ2012-03-31T09:25:35+03:00

Социалните служби отнемат трите малки дъщери на това семейство заради снимки на децата по хавлии в банята. Когато родителите оставят поръчката във фотото на Уолмарт, служител забелязва, че децата са заснети в банята и алармира социалните служби за сексуална експлоатация на малолетни. Това е единствената причина, поради която децата биват отнети от любящото си семейство. Бащата е обвинен в неморалност и това петно остава върху него. Децата е трябвало да бъдат прегледани за сексуална злоупотреба и въпреки, че не е установено такава, майката губи своята работа като учителка. Децата преживяват раздялата с родителите си много трудно и сега те имат затруднения, когато посещават други хора.

Това е статия за фармацевтични злоупотреби с деца в дом в Ню Йорк, върху които се изпробват лекарства против СПИН. Случаят е разследван от лятото до зимата на 2003 г. и публикуван през януари 2004 г. в Ню Йорк Поуст и Ню Йорк Прес. ВВС прави филм на име „Guinea Pig Kids”. Опитите се провеждат върху деца, които са отнети от родителите им от службите за закрила на детето. Майките на много от тях са злоупотребявали с наркотици и са починали.

——————————

Осемгодишно момче бива изведено от семейството му, защото е прекалено дебело. Отношенията му с неговите родители са нормални, то се справя добре в училище и няма никаква друга причина за предаването му на приемно семейство.

———————————————-

Нанси Шефър, сенатор на щата Джорджия, се обявява твърдо против дейността на CPS (Службите за защита на детето). В своя доклад през 2009г. по повод на злоупотребите при защита на децата, тя съобщава, че през 1999 год. са починали шест пъти повече деца при новите си осиновители, а десет години по-късно броят на тези деца е много по-голям. Нанси разкрива, че децата не само загубват всякава връзка с родители и близки, но претърпяват изнасилвания, малтретиране и травми. Тя заявава,че на тази система за защита на децата не може да се вярва, защото дейността й не служи на хората. Твърдо се обявява против политиката на CPS , като твърди, че много от децата изчезват завинаги и никога повече не могат да бъдат намерени. Заради позицията си срещу политиката на CPS , които тя определя като “Империя”- Нанси Шефър, заедно със съпруга й, е убита през март, 2010.

Случаят на Елизабет Морт е пример за отнемане на бебе, без да има доказателство за злоупотреба. Тя ражда своето момиченце в болница, но на следващия ден социалните служби и полицията в Пенсилвания отнемат детето й. Причината е съмнение за наркотична зависимост у майката. Оказало се, че кръвните проби от болницата показали наличие на наркотични вещества в кравта на майката. Причината обаче били кексчетата с маково семе, които тя била изяла преди постъпването й в болницата за раждането. На съда били нужни 5 дни, за да докаже невинността на майката. “Плача всеки път, когато минавам покрай магазина за сладкиши ” – споделя Елизабет.

—————-

След години на отнемане на родителските права в САЩ възниква движението Parentalrights.org (Права на родителите), което обединява родителите, които искат да имат право да предпазват децата си.

———————————————-

Джери Браун е отказал да подпише законопроект за въвеждане на наказание за родителите, които позволяват децата си да карат ски без каска. Мотивът на губернатора е, че “родителите имат способността и отговорността да вземат добри решения що се отнася за собствените им деца”. (материалът е взет от тук)

————————————————–

Този видеоматериал разказва за трагедията на много родители, които са водили борба със съдилищата години наред, за да си върнат децата обратно.