Съвети за избор на смесители за кухня

Модерната кухня е мечта на всеки, но за да я постигнем трябва да преминем през няколко етапа – планиране на дизайна, избор на мебели, избор на аксесоари и реализация. Не само цветовете, стила на мебелите и облицовките са важни, голямо значение за една добре изглеждаща, съвременна кухня имат и аксесоарите. Модерните смесители за кухня се предлагат в огромно разнообразие. Нека видим как да направим най-правилния избор.

Първото нещо, за което трябва да следим е качествената изработка и качествените материали. В момента по магазините се предлага изобилие от модели, изработени от най-различни материали, като например, месинг, хром, стомана, дори и керамика и пластмаса. Според специалистите, един сполучлив избор са тези смесители за кухня, които имат хромирано покритие. Това не е случайно – хромът е много издръжлив, а и лесен за поддръжка. Разбира се, според личните предпочитания и стила на декора, винаги можете да намерите качествен и елегантен смесител, изработен от друг материал.

Второто, на което следва да се обърне внимание, това е функционалността на батерията. Можете да изберете смесител за кухня с два крана или пък с ръкохватка. Моделите, които са проектирани само с една ръкохватка определено водят в състезанието за бързина на обслужването. При тях с помощта на едната си ръка можете за секунди да пуснете и регулирате температурата на водата. От друга страна, ако декорът в кухнята ви е например винтижд, то тогава е по-добре да заложите на ретро смесител с два крана, който ще се впише чудесно в такава атмосфера.
И понеже, както вече споменахме, функционалността е от най-голямо значение, затова винаги се информирайте добре, преди покупката. Обърнете внимание на гаранционния срок.

Що се отнася до иновациите, модерните предложения включват вече дори и смесители за кухня, чийто чучур може да бъде завъртян в различни посоки и дори издърпан и удължен при нужда. Звучи страхотно, какво ще кажете?