Ако сте от тези, които си мислят, че могат да продадат колата си лесно и бързо без да правят никакви усилия за това сте в грешка. За да стане нещо така, както вие искате ще трябва да се потрудите малко! Тази статия ще бъде насочена към няколко важни момента от продажбата на една кола, които трябва да се вземат под внимание. В никакъв случай не е гарантирано, че това ще помогне на 100%, но със сигурност ще постигнете някакъв ефект върху продажбата.

Можем ли да се доверим на компания за продажбата

Доказано един от най-лесните и бързи начини за продажбата на кола е чрез компания за изкупуване на коли. Това обаче в никакъв случай не означава, че може да се доверите напълно на всяка една такава компания. Добра идея е предварително да направите проучване или пък да съберете мнение от клиенти, възползвали се от услугите.

За да се стигне до продажбата чрез такава компания е нужно вие да се обадите и да си уговорите среща, на която да бъде направен оглед на автомобила. След този оглед ще ви бъде предложена цена на база състоянието на автомобила, неговите екстри, забележки и т.н. Приемете ли цената, то вие ще може да получите парите си в най-кратки срокове по банков път. Сигурността и доверието са търсени неща от всеки и е важно да им обръщате внимание в каквито и да било ситуации.

Цената, предложена ми от компанията не ми хареса… имам ли друга опция за бърза продажба?

В повечето случаи цената, предложена от специалистите след огледа на колата може да не се хареса и това е разбираемо. Компаниите за изкупуване на автомобили също се стремят към печалби и затова предлаганите цени са една идея по-ниски от тези на пазара.

В случай, че решите да откажете офертата, то знайте, че има и други начини за бърза продажба и това е в някой сайт, платформи като Фейсбук и т.н. Не е нужно да имате някакви кой знае какви познания, а само да обърнете малко повече внимание на детайлите и клиентите. Това ще рече, че колата трябва да е приведена в някакво благоприлично състояние, което по някакъв начин ще привлече вниманието на търсещите на фона на всички останали обяви за автомобили в интернет.

Цената при този вариант на продажба ще може да определите вие и вие да сваляте от цената колкото прецените за добре. Това също изисква някакъв подход, но не всеки би се справил с „пазарлъка“. Важното в ситуацията е да отстраните видимите проблеми по колата по възможно най-евтин вариант, за да може да имате някаква добра възвращаемост от продажбата. Всичко това може да стане в автосервиз на ваш приятел, роднина или колега, където ще ви бъде взето по-малко за работата по колата.

Изберете точно къде да публикувате обяви за продажбата! Това е важно бързата и лесна продажба, като е хубаво да се насочите към сайтовете и социалните мрежи, които са по-известни и има повече активни хора в тях. В обявата е нужно да има снимки на автомобила (по възможности повечко), както и описание, в което да фигурират характеристиките на колата, нейното състояние и всичко останало, нужно да се знае.