Облеклото на майката на булката: какво да носим и какво да избягваме

Като майка на булката може да бъде предизвикателство да се ориентирате в многото налични рокли, като същевременно се придържате към правилния сватбен етикет. Важно е да изберете рокля, която е не само удобна и стилна, но и подходяща за повода. В тази статия ще обсъдим етикета на облеклото на майката на булката, включително какво да носите и какво да избягвате.Облеклото на майката на булката: какво да носим и какво да избягваме

С какво да се съобразите?

Когато става въпрос за избор на рокля за майка на булката, има няколко насоки, които трябва да следвате, за да сте сигурни, че изглеждате по най-добрия начин и уважавате повода. Ето няколко съвета:

  • Придържайте се към неутралните цветове: Най-добре е да избягвате да носите бяло или друг нюанс, който може да бъде сбъркан с роклята на булката, като слонова кост, кремаво или шампанско. Вместо това изберете неутрални цветове като тъмносиньо, черно, сребристо или руж.
  • Обличайте се според сезона: Вземете предвид времето на годината, когато избирате роклята си. За летни сватби са подходящи по-леки материи като шифон или дантела, докато по-тежки материали като кадифе или сатен са подходящи за зимни сватби.
Рокли за майката на булката - сезони
  • Облечете се според времето на деня: Ако сватбата е през деня, най-добре е да носите рокля с дължина до коляното или средата на прасеца. Ако сватбата е вечерна е подходяща по-дълга рокля.
  • Помислете за дрес кода: Не забравяйте да се консултирате с булката и младоженеца относно дрес кода за сватбата. Ако е строго делова сватба, официалната рокля е подходяща, докато полуофициалната рокля е подходяща за сватба в стил коктейл.
  • Обмислете добре за аксесоарите: Поддържайте аксесоарите си семпли и елегантни. Избягвайте всичко твърде крещящо или привличащо вниманието, което би могло да отвлече вниманието на булката.

Какво да избягвате?

Въпреки че има много възможности за рокли за майката на булката, има и някои неща, които трябва да избягвате. Ето няколко:

  • Не носете нищо твърде разголено: Не забравяйте, че това е сватба, а не вечер навън в града. Избягвайте рокли, които са твърде открити или твърде тесни.
  • Не носете нищо твърде ежедневно: Важно е да се облечете добре за случая. Избягвайте нещо твърде небрежно, като дънки или шорти.
  • Не носете нищо, което е твърде подобно на шаферките: Въпреки че е важно да се координирате със сватбеното тържество, избягвайте да носите рокля, която е твърде подобна на роклите на шаферките. Искате да се откроите като майка на булката.
Облеклото на майката на булката: какво да носим и какво да избягваме - различна
  • Не носете нищо твърде ярко: Въпреки че искате да изглеждате празнично, избягвайте да носите нещо твърде ярко или неоново. Придържайте се към по-приглушените цветове, които допълват сватбената тема.
  • Не чакайте до последния момент: Не забравяйте да започнете да пазарувате роклята си рано, за да избегнете стреса в последния момент и да позволите промени, ако е необходимо.

В заключение, етикетът на облеклото на майката на булката е от съществено значение, за да сте сигурни, че изглеждате и се чувствате по най-добрия начин, като същевременно уважавате повода. Като следвате тези съвети какво да носите и какво да избягвате, можете да намерите идеалната рокля, която ще ви накара да се чувствате уверени и красиви в специалния ден на дъщеря ви. А ако все още се колебаете в избора, ще откриете разнообразни рокли за майката на булката в портфолиото на Alfa Brides.