Трансфер или стандартно такси – какво да избера? Да предположим, че се нуждаете от трансфери пловдив софия и веднага възниква въпросът на коя от двете услуги да заложите.

Нека внесем малко яснота по този въпрос


Таксито изпълнява функцията за превоз на пътници по определена тарифа и обикновено се предоставя веднага след получаване на заявката. При трансферите не е точно така. Те се извършват по предварителна поръчка със задължително определяне на всички възможни подробности.
Такситата не винаги се обслужват навреме. Това е особено разочароващо, когато закъснявате за важна среща или самолетен полет. Но ако уговорите трансферна услуга предварително, това ви гарантира сто процента доставка на автомобил навреме. Най-често избираме такси случайно, а подадената заявка обикновено е лотария. Ще дойде ли скоро или пък не.
Трансферните услуги се предоставят от доверени компании за отдаване под наем, които гарантират безопасността на своите пътници и качеството на услугата.
Основната цел на всеки таксиметров шофьор е да транспортира пътник от точка А до точка Б. Функциите на шофьор на трансферна компания са много по-обширни и могат да включват разнообразие от варианти – посрещане на клиент и помощ с багажа, например, при трансфер до летището; избор на най-оптималния и най-кратък маршрут, като се вземе предвид максималната безопасност; планиране на спирки по пътя за дълго пътуване; туристическа обиколка на района, ако имаме предвид трансфер от летището или гарата, както и общи препоръки относно престоя Ви в страната/града; съдействие при настаняване (ако е осигурен трансфер до хотела). Повечето съвременни таксиметрови компании работят при условията на предоставяне на информационни услуги. Тоест, когато приемат поръчка за пътуване, те просто я прехвърлят на някой свободен шофьор. В същото време шофьорите не преминават специални проверки. Трансферните компании стриктно сертифицират своите служители. Освен това такива атестации имат два етапа: проверка на необходимото ниво на шофьорски умения за превоз на пътници и медицински преглед за гарантиране на пълната безопасност на клиентите.

Трансферни услуги за широк кръг дейности


Клиентите, които са свикнали ефективно да харчат време и пари, както и да се грижат за собствената си безопасност и комфорт, все по-често избират компании, предлагащи трансфери пловдив софия или пък до други места. Това може да се обясни с редица предимства на тази услуга.
Когато поръчвате трансфер, вие сами определяте класа на автомобила: например икономичен, бизнес или премиум. Именно такова превозно средство в определеното време и на точното място ще ви очаква с шофьор. Има и гаранция за чистота и представителен външен вид на автомобилаи шофьора, който ви придружава до колата. Ако трябва да посрещнете чуждестранни партньори на летището, можете да поискате от компанията да осигури англоговорящ шофьор. Можете да плащате за услуги по превод не само в брой, но и по банков път.
Трансферната услуга е гаранция за качествено и безопасно пътуване с автомобил, чиято поддръжка е отговорност на фирмата, а не на отделния шофьор. Най-често се поръчва трансфер, ако е необходимо да стигнете до или от летището; тази услуга обаче е подходяща за всякакви пътувания на дълги разстояния, например от един град в друг. Ако има нужда да преместите група от повече от четирима души, тогава можете да поръчате не лек автомобил, а удобен миниван или микробус.

Какво е по-изгодно?
Таксиметровата услуга ще бъде удобна, ако имате нужда от кола в близко бъдеще и сте готови да изчакате малко. Това обаче не винаги се получава.
Примерите са много – ако вашият самолет закъснява, тогава в повечето компании ще трябва да платите за обикновено такси веднага. Трансферните компании често предоставят свободно време за изчакване; такситата почти винаги се плащат от разстояние, но за трансфери из града може да се прилага фиксирана тарифа. По този начин, ако трябва да отидете до съседен район, тогава такси ще струва по-малко, но когато имате нужда от пътуване от единия край на града до другия, трансферът може да бъде много по-изгоден.
От друга страна, трансферът, въпреки че в повечето случаи струва повече, осигурява на клиента много повече комфорт, надеждност и престиж.