Избор на правилния цвят и покритие на алуминиевата дограма

Изборът на правилния цвят и покритие на алуминиевата дограма е важно решение, което ще има положително въздействие върху крайния продукт. Независимо дали става въпрос за врата или прозорец, ще трябва да изберете правилния цвят и покритие, за да сте сигурни, че продуктът ще издържи дълго време. Най-често срещаното покритие е прахово боядисване.

Анониране

Анодирането е процес на преминаване на контролиран електрически ток през екструдиран алуминий в кисел разтвор. След това полученото покритие се втвърдява във фурна с висока температура. Този процес е екологичен, тъй като не се отделят летливи органични съединения.

Анодирането предлага дълготрайно защитно покритие. Той предпазва алуминиевата сплав от нападение от външни корозионни агенти. Финишът е химически устойчив и може да се възстанови с мек почистващ препарат и вода. Това покритие ще осигури и фин метален блясък.

Анодираният алуминий се предлага в широка гама от устойчиви на избледняване цветове. Тези цветове се предлагат както в метално, така и в полупрозрачно покритие.

Избор на правилния цвят и покритие на алуминиевата дограма - адониране

Изборът на правилния цвят и покритие на алуминиевата дограма е важна част от строителния процес. Влияе върху естетиката, издръжливостта и дълголетието на продукта.

Изборът на правилния цвят на алуминиевата дограма зависи от стила на вашия дом и средата на вашия строителен проект. Анодирането, праховото боядисване и боядисването могат да осигурят различни покрития. Те ще окажат положително влияние и върху дълготрайността на вашата дограма.

Прахово боядисаване

Изборът на правилната прахово боядисана ал дограма за вашия дом ще зависи от покритието, което желаете. Има много различни видове покритие, от които да избирате. Те включват гланц, мат, сатен, металик, дърво и текстура. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци.

Прахово боядисаният алуминий също е екологичен. Това означава, че е чудесен избор за тези, които се притесняват от замърсяването на въздуха. За разлика от анодизираните повърхностни обработки, праховото покритие е екологично, тъй като не използва тежки метали или летливи органични съединения. Освен това не използва вредни за околната среда разтворители.

Избор на правилния цвят и покритие на алуминиевата дограма - прахово боядисване

Видове финиш

Гланцът е може би най-популярното покритие за прахово боядисана дограма. Той е и един от най-издръжливите. Предлага гладко покритие, което може да издържи с години. Освен това се почиства лесно. Можете да използвате мека четка, за да изтъркате свободните отлагания.

Матовият завършек е по-устойчив на надраскване и по-лесен за поддръжка, което го прави най-популярният избор за покритие както за производствения екип, така и за клиента.

Сатенените цветове имат елегантен и модерен вид, но се използват по-рядко, тъй като са склонни да показват повече следи и пръстови отпечатъци и са по-трудни за почистване.

Текстурираното покритие е специално проектирано за използване върху входни врати, тъй като има точково покритие, което е по-издръжливо и помага при скриване на повърхностни следи. Това покритие също е по-устойчиво на надраскване и по-лесно за почистване.