Какво да подготвите, ако децата ви ще карат ски за пръв път

Да привлечете децата си към ски спорта не винаги е лесно, но има някои съвети, които могат да ви помогнат да извлечете най-доброто от ски изживяването на вашето дете. Тези съвети ще покрият всичко – от уроци по ски за деца до ски оборудване.

Размери за ски обувки

Изборът на правилния размер на детските ски обувки е важен. Те трябва да пасват добре, но и да са удобни. Лошо пасващият ботуш може да представлява опасност за безопасността. За да поставите правилно ботушите на детето си, ще трябва да знаете как да измерите краката му. Има няколко начина да направите това.

Най-простият начин е да използвате таблица с размери, която е предназначена да ви покаже стандартната дължина и ширина на крака. Тази таблица ще ви каже как да измерите краката на вашето дете, за да определите правилния размер.

Какво да подготвите, ако децата ви ще карат ски за пръв път - екипировка

Подходящи ски каски

Изборът на правилните ски каски за деца е от решаващо значение за защита на главата на вашето дете. Когато става въпрос за избор на правилната каска, трябва да имате предвид размера и формата на главата на вашето дете. Освен това потърсете функции, които ще ви помогнат да стоплите детето си.

Има два основни вида ски каски – твърди и меки. Меките каски са изработени от леки поликарбонатни черупки, които осигуряват по-добър комфорт от каските с твърда обвивка.

Най-добрите детски каски за ски се предлагат с функции, които ще ви помогнат да запазите детето си топло и сухо. Например, много от тях идват с подвижни подложки за уши. Освен това някои модели имат вградена подплата от полар.

Какво да подготвите, ако децата ви ще карат ски за пръв път - каски

Ски за начинаещи момичета

Купуването на ски за начинаещи за момичета е чудесен начин вашето момиче да се наслади на карането на ски. Това е забавен спорт и тя вероятно ще се пристрасти към него за цял живот. Днес на пазара можете да намерите широка гама от детски ски. Имат лек дизайн, което ги прави лесни за боравене от децата.

Първата стъпка е да изберете ски, които отговарят на ръста на вашето дете. Важно е да вземете ски, които не са твърде дълги. Ските, които са твърде дълги, са трудни за управление и ще затруднят управлението на вашето дете.

Следващата стъпка е да изберете ски, които са подходящи за теглото на вашето дете. Детските ски обикновено са по-леки от ските за възрастни, което улеснява децата да се научат да ги контролират при високи скорости. Те също са издръжливи и създадени да издържат.

Какво да подготвите, ако децата ви ще карат ски за пръв път - момичета

Обмислете ски лагер за деца

Да изпратите детето си на ски лагер е по-лесно, отколкото сами да го научите да кара ски. Например, Адвенчър Нет организира специални обучения по ски за деца, където малчуганите ще се научат как правилно да карат ски, но и ще се забавляват със свои връстници. Тези лагери се водят от опитни професионални инструктори, които не само ще обучават децата, но и ще се грижат за тяхната безопасност.