Какво да обмислите преди да използвате пясъчна мазилка

Независимо дали боядисвате къщата си, ремонтирате нова стена или просто актуализирате външния вид на дома си, къде да използвате пясъчна мазилка може да бъде труден въпрос. Има много фактори, които определят дали мазилката е подходяща за вашия дом, така че сме събрали някои полезни съвети, които ще ви помогнат да изберете най-доброто покритие за вашия проект.

Гладко покритие срещу мазилка с пясъчно покритие

Трябва да се имат предвид няколко фактора, преди да изберете мазилка за даден проект. Например, може да повлияе на общата цена на проекта. Има много видове гипсови покрития, всеки от които може да се използва за създаване на желания вид. Изборът на правилното покритие може да ви помогне да прикриете лошата изработка и да предотвратите щети от вредители и други елементи.

Гладките гипсови покрития се нанасят в един слой, докато покритията с пясък се нанасят в два слоя. Обикновено първият слой е с дебелина 12 mm, докато вторият слой е с дебелина 8 mm. Всеки слой трябва да се втвърди в продължение на седем дни, преди да бъде нанесен. След това мазилката ще трябва да се остави да изсъхне за 24 часа между слоевете.

Какво да обмислите преди да използвате пясъчна мазилка - гладко покритие

Предотвратяване на проверка на текстурата

Използването на пясъчна мазилка за създаване на изкуствена текстура върху стена от гипсокартон е чудесен начин да спестите пари и в същото време да изглеждате добре. Ако решите да тръгнете по този маршрут, има няколко неща, които трябва да знаете, преди да започнете. Сред тях са какъв вид мазилка да използвате и как да я нанесете. Освен това трябва да знаете къде да поставите опорните си части. Например, може да искате да ги прикрепите с винтове вместо с пирони.

Когато сте готови да започнете да нанасяте мазилката, не забравяйте да изберете правилната смес от вода и мазилка. Не използвайте хладка вода или може да се окажете със суха измазана стена.

Мокро срещу сухо шлайфане

Независимо дали ремонтирате гипсокартон или боядисвате нов дом, може да се чудите дали да шлайфате стените си с мокър или сух пясък. Отговорът е, че всичко зависи от материала, върху който работите. Ако искате да добавите текстура или да завършите материал, мокрото шлайфане може да е най-добрият вариант за вас. Но ако просто боядисвате стена, сухото шлайфане вероятно ще ви даде най-гладкото покритие.

Какво да обмислите преди да използвате пясъчна мазилка - шлайфане

При процес на мокро шлайфане можете да използвате специална гъба за шлайфане. Гъбата ще замени традиционните шлифовъчни блокове, използвани за шлайфане на гипсокартон. Тази шлифовъчна гъба е изработена от полиуретанов материал с висока плътност, който задържа водата без капки. Можете да закупите тази гъба онлайн или в местния магазин за домашни подобрения.

Машинно шлайфане

Независимо дали подготвяте стените си за боядисване или искате да поправите някаква повреда, шлайфането на мазилка е необходима стъпка. Така ще получите гладка повърхност, идеална за боядисване.

Има няколко вида електрически инструменти за шлайфане на гипс. Те включват шлайфмашини, шлайфове за бетон и ъглошлайфи. Могат да се използват за мокро или сухо шлайфане.

Шлифмашината е вид ръчна шлайф машина, която има дълга дръжка. Дизайнът може да ускори процеса на шлайфане и да достигне до по-широка площ. Шлифовъчната подложка е кръгла и може да се върти свободно.

Шлайфмашината за бетон е мощна и издръжлива машина, която може да се използва за шлайфане на мазилка. Тези машини са проектирани да произвеждат фини покрития. Те също са идеални за обработка на камък.

Какво да обмислите преди да използвате пясъчна мазилка - цветове

Цветове

За някои от вас може би най-важното решение е цветът на новата мазилка. Разбира се, трябва да я съчетаете с останалите стени в дома си, както и с мебелите. За щастие, може да откриете множество цветове за всеки вид мазилка. Например, Fortuna Paints предлагат за пясъчна мазилка цветове, от които да изберете най-подходящия за дома си.