Независимо дали планирате да построите нова баня или да ремонтирате тази във вашия дом, ще трябва да знаете какви видове обзавеждане за баня се предлагат, както и интериори. Има три основни типа: пълни бани, полубани и три четвърти бани. Ще трябва да знаете, какво да очаквате от всеки тип, какъв вид мебели за баня ще бъдат необходими, разходи и още.

Малка баня

Често наричани тоалетни, малките бани са малки стаи, използвани за ограничени цели. Тези бани обикновено се състоят от мивка и тоалетна. Те често се намират близо до главния вход или близо до хола.

Малканат баня, може да бъде чудесно допълнение към дома. Те са удобни, когато гостите трябва да използат тоалетна.

Има обаче няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да започнете преустройство. Цената на преустройството, ще зависи от вида на тоалетната, която изберете, размера и наличното пространство.

Добавянето на душ към помещението, може да увеличи стойността на вашия дом. Въпреки това, ако решите да инсталирате душ, ще трябва да преконфигурирате тръбите. Може също да се наложи да бутнете стените назад, за да поберете душа.

Голяма баня

Обикновено прикрепени към основна спалня, големите бани предлагат всички функции, които са необходими за добрата хигиена. Те могат да включват двойни мивки, биде, душ кабина и дори станция за грим. Те често са най-желаният тип баня.

Имат повече функции и предлагат повече пространство. Голямата баня обикновено е най-добрият избор за големи семейства. Освен че са удобни за много потребители, те са и по-персонални.

3/4-бани

Вероятно не сте чували за тези, но сега ще ви разкажем малко повече за тях. Най-общо казано, 3/4 баните са по-малки от обикновени бани. Те също така, обикновено са по-малки и от малките бани дори. По отношение на размера, баня 3/4 е около 36 квадратни фута (около 6′ x 6′), докато пълната баня е около 50 квадратни фута.

Трите основни компонента са й тоалетна, душ и вана. В повечето случаи тези три елемента се поставят срещу стена. Има много начини за декориране и увеличаване на пространството, чрез импровизация. Например, някои собственици на жилища избират да поставят стъклени панели на стената и в душа.

В зависимост от размера и дизайна на дома, може да има няколко различни начина за използване на пространството. Например, инсталирането на джобна врата ще спести място и ще заеме малко пространство на стената. Друг начин да увеличите максимално пространството, е да инсталирате рафт на гърба на тоалетната. Това позволява пространството да се използва като място за съхранение.