Когато става въпрос за нови уреди, истината е, че може да имате проблеми с закупуването им. Една причина е, че производителите намаляват производството си поради пандемията от COVID-19. Тази пандемия доведе до затваряне на фабрики и доведе до недостиг на критични компоненти.

За щастие, ако спешно търсите уреди за вграждане или друг вид електрически уреди, има онлайн магазини, които продават втора употреба.

COVID-19 накара някои производители да намалят производството

Съобщава се, че някои производители наистина са намалили производството на нови уреди, привидно поради високите разходи за поддържане на съответствие с нормативните изисквания. За непосветените това е лоша новина. Но това е и история за това как веригата за доставки е глобална общност. Следователно е важно да сте в крак с това, което се случва във веригата за доставки и как тя може да бъде подобрена.

Закриване на фабрики

Какви са ефектите от пандемията върху вашата местна икономика? В Съединените щати това е въпрос, който възниква често. Неотдавнашно проучване от Мичиганския университет установи, че ефектите от пандемията върху местните индустрии са ясно изразени. Установено е също, че този ефект се усеща в автомобилната индустрия, най-вече General Motors и Ford. Ефектите от болестта не се усещат толкова много в други сектори. Има редица причини за това, но една от най-интересните е, че затруднява придобиването на нови уреди и автомобили. За щастие, това не означава, че рецесията е неизбежна.

Недостиг на основни компоненти

Много нови домакински уреди са в недостиг и може да е трудно да ги намерите на склад. Добрата новина е, че това е само временна ситуация. Този недостиг ще намалее през следващите месеци. Но трябва да следите пазара за признаци на допълнителни проблеми.

Например, недостигът на работна ръка причинява покачване на цените на металите. Калайът, който се използва като спояващ агент, е особено скъп. Всъщност цената почти се е удвоила през последната година. Този недостиг пречи на производителите да задоволят търсенето на домакински уреди.

Други отрасли, засегнати от този недостиг, включват автомобилостроенето, здравеопазването и индустриалните пазари. Полупроводниковата индустрия е сред секторите, които са най-силно засегнати от недостига.

Закупуване на използвани уреди вместо нови

Когато искате да смените стар уред, често е добра идея да изберете употребяван. Това е така, защото цената обикновено е по-ниска от закупуването на нов модел. Все пак е важно да направите някои изследвания. Трябва да знаете какво да търсите, как да пазарувате и къде да намерите най-добрите сделки.

Когато избирате уред, винаги е по-добре да купите от реномиран дилър или търговец на дребно. Те ще предложат гаранция и също ще осигурят сервиз. Това ще подобри надеждността и качеството на уреда.

Ако решите да закупите употребяван уред, уверете се, че сте направили много проучвания. Погледнете историята на компанията и проверете за червени знамена. Прочетете клиентски отзиви онлайн. Също така помислете за закупуване на употребяван уред, който е ремонтиран.