Когато купувате автобокс, трябва да имате предвид стила и точката на монтаж. Изравнените или повдигнати релси са често срещан избор, но има и други опции. В тази статия ще обсъдим какво прави всеки стил багажник на покрива и кои може да са най-добри за вашата кола.

Повдигнати релси

Има редица предимства при използването на багажници на покрива за автомобили. Те включват нископрофилен дизайн и лесно монтиране и демонтиране. Някои също имат специален механизъм, за да предпазят товара ви от падане. Също така е важно да изберете багажник с големи бутони за лесна работа, особено ако носите ръкавици.

За да монтирате автобокс, ще трябва да поставите комплект монтажни елементи на покрива. Тези монтажни хардуерни комплекти се доставят с инструкции, които да ви помогнат да го направите правилно. Уверете се, че имате под ръка ролетка.

Изравнени релси

Изравнените релси за автобокс са привлекателна опция, която може да ви помогне да намерите най-доброто за вашия автомобил. Те са идеални за пренасяне на различни предмети и са лесни за инсталиране. Те идват с ключ, който ви помага да инсталирате багажника правилно. Те също така разполагат със затягаща технология, която закрепва багажника към вашия автомобил. За допълнителна сигурност можете да използвате специални ключалки.

Първото нещо, което трябва да имате предвид, е размерът на покрива на вашия автомобил. Някои превозни средства имат фабрични напречни греди, които представляват две щанги или летви, които обхващат покрива от страната на шофьора до страната на пътника. Тези ленти са полезни за съхранение на велосипеди и други предмети, но може да причинят някои неудобства. Най-добрите варианти за изравнени релси ще се поберат между превозното средство и релсите, за да осигурят гладко прилягане.

Популярни модели автобокс

MaloneVersaRail

Автобоксът MaloneVersaRail е чудесен начин да носите багаж или други аксесоари на покрива на вашия автомобил. Има стоманени напречни греди със силиконови кули без следи и ремъци за закрепване, които ви позволяват бързо да го сглобите. Сглобява само за няколко минути.

Със своята дължина от 147 см, автобоксVersaRail превръща покрива на вашия автомобил във функционална платформа. Изработен от формован найлон и стомана с PE покритие, той е много лесен за инсталиране и няма да заема ценно място за съхранение.

Thule 958220

Thule 958220 RoofRackSystem е класически автобокс, който се доставя с всички необходими монтажни елементи. Този багажник не изисква пробиване или постоянна модификация на вашето превозно средство и може да издържи до 75 кг. Той е идеален за автомобили с повдигнати релси на покрива и е проектиран да бъде с нисък профил.

Този багажник за покрива е чудесен избор за хора, които искат да транспортират велосипеди с колите си. Лесен е за инсталиране и разполага със сигурно закрепване на колелата. Освен това има ключове за заключване и ремъци за осигуряване на безопасно натоварване. Освен това е изработен от първокласна алуминиева сплав и ABS пластмаса, което го прави лек и издръжлив.

Универсална черна стоманена кошница Curt’s 18115

Универсалната черна стоманена товарна кошница CURT е автобокс, който може да увеличи товароносимостта на вашия автомобил с до 90 кг. Изработен от издръжлива тръбна стомана с висока якост, този аксесоар за покрива е лесен за монтиране. Въпреки това, преди да закупите този аксесоар, трябва да проверите максималното тегло, което може да издържи вашето превозно средство.

Автобоксът CURT е просторен, лек и лесен за инсталиране. Има дизайн от две части и се монтира към повечето напречни греди за багажник на покрива. Носачът също така е създаден да издържи със здрава стоманена конструкция и черно прахово покритие. Освен това има вградено разширение за допълнително място за съхранение.