Купуването на първият телефон на вашето дете е важен момент както за него така и за вас, затова телефонът трябва да отговаря на няколко критерия. Телефонът в днешно време е устройство, което дава на вашето дете няколко неща като сигурност, безопасност, забавление и отговорност.

Когато стане време за този вид покупка е важно да не се спирате на първият видян телефон, а да разгледате малко повече, защото винаги има нещо по-добро от това, което сте си харесали на пръв поглед. Тук в действие влиза съотношението между цена и качество на закупеният продукт.

Не е важно телефонът да бъде най-скъпият на пазара, а да върши работа на детето ви и вие да бъдете спокойни в следващите няколко години, че няма да се наложи да купувате нов телефон и отново да давате пари за такъв. В тази статия ще научите за две неща, които трябва да съобразите при покупката на първи телефон на вашето дете!

Защита на самоличността на вашето дете

Всеки възрастен човек иска неговите лични данни, пароли и имейли да бъдат защитени от посегателство върху тях и злоупотреба с тях. Ние правим всичко възможно да сме защитени, но е важно и децата ни да бъдат защитени по същият начин.

Когато търсите телефони в интернет или във физически магазини за мобилни устройства е хубаво телефонът, който искате да купите да е с възможност за пръстов отпечатък и лицево разпознаване при отключване. Това е важно, защото децата много често оставят телефоните си на всевъзможни места без да ги наблюдават и дори много често ги губят. Ако телефонът разполага само със заключване с парола или ПИН, то това не е достатъчно и сигурността е много ниска. Чрез биометричните данни информацията в телефона ще може да бъде видяна само когато е във вашето детето.

Също така е добре телефонът да има функция за проследяване при загубване. Тази функция ще ви помогне да видите местоположението на телефона дори той да бъде изключен. Така ако вашето дете загуби телефона си или му го откраднат, вие ще знаете къде се намира по всяко време.

Колко вреден е телефона за здравето на моето дете?

Всеки един родител е наясно, че когато бъде купен телефон на едно дете, то през първите няколко месеца докато му се радва, детето няма да отлепя очи от него. Това дори може да стане лош навик на вашето дете, но всичко това зависи от вас- родителите. Осигурете му безопасност за здравето, като купите телефон, който излъчва по-малко вредни количества радиочестотна енергия.

Много хора могат да ви кажат, че телефоните излъчват еднакво вредни лъчи и, че няма значение какъв телефон ще бъде купен, то това не е така. Може в интернет да проверите количеството радиочестотна енергия, която избраният от вас за покупка телефон излъчва. Във всяка една характеристика на телефон има такава информация. Дори и да не вярвате в това е хубаво да имате едно наум и да помислите за здравето на очите на вашето дете!

Ако искате детето ви да се чувства сигурно и вие да сте спокойни с това, че то няма да прекали в използването на телефона е добре да се вслушате в тези няколко съвета. Обяснете на детето си, че прекомерното използване на телефон може да доведе до пристрастяване точно така, както възрастните се пристрастяват към цигари или друг вид вредни неща.

Може да наложите и контрол върху времето, което детето ви прекарва с телефон в ръце, чрез използването на някои онлайн приложения, които могат с ваша намеса да прекратят работата на някои игри или приложения, използвани от детето. Погрижете се сами за здравето и сигурността на детето ви!